Metejoor en Kruidvat halen geld op voor de Belgische Federatie van Voedselbanken

° Kruidvat presenteert nieuwe kerstcampagne ‘Iedereen verdient een mooie kerst’
° Kruidvat komt met speciaal kerstnummer: ‘Sing along for Christmas’, waarin Metejoor meezingt
° Doel is om geld op te halen voor de Belgische Federatie van Voedselbanken
° 5.000 gezinnen in armoede ontvangen een Kruidvat Health & Beautykaart t.w.v. 25 euro


Kruidvat geeft vandaag het startsein voor haar hartverwarmende kerstcampagne ‘Iedereen verdient een mooie kerst’. De voordeelretailer roept alle Belgen op om zoveel mogelijk geld op te halen voor mensen die in armoede leven. Kruidvat is hiervoor recent een structurele samenwerking aangegaan met de Belgische Federatie van Voedselbanken. 5.000 gezinnen ontvangen een Kruidvat Health & Beautykaart. In de kerstcampagne vraagt Kruidvat aan de Belgen om mee te helpen, bijvoorbeeld door het aanschaffen van de Kruidvat limited edition showergel, het doneren van spaarpunten en zelfs met een speciaal kerstnummer waarin Metejoor meezingt. De opbrengst komt ten goede aan gezinnen die moeite hebben om financieel rond te komen. ​ 

De feestdagen zijn duur en dit merken helaas veel mensen. Kruidvat vindt dat iedereen een mooie kerst verdient. Dat geldt óók voor mensen die niet de luxe hebben om tijdens kerst uit te pakken. “Wij willen het voor iedereen mogelijk maken om van deze feestdagen iets moois te maken. Onder andere door alle dagelijkse verzorgingsproducten en cadeauproducten zo voordelig mogelijk te maken. Helaas is er een grote groep mensen voor wie ook dát niet betaalbaar is. Maar liefst een op de vijf Belgen heeft moeite om rond te komen. Kruidvat wil er voor iedereen zijn en daarom starten we deze campagne”, zegt Bert Verhoef, Managing Director Kruidvat Belgium. “Daarnaast bieden we gezinnen in armoede óók op langere termijn een steuntje in de rug en introduceerden we de Kruidvat Health & Beauty kaart. Met deze kaart t.w.v. 25 euro kunnen 5.000 gezinnen in België dagelijkse verzorgingsproducten zoals shampoo, tandpasta en luiers kopen bij Kruidvat. Zo helpen we ook deze groep mensen zich gezond, mooi en goed voelen.” 

Metejoor vult aan: “Het is prachtig om mee te werken aan een kerstnummer waarvan de opbrengst gaat naar gezinnen die leven in armoede. Ik hoop dan ook oprecht dat veel mensen dit nummer gaan streamen. Hoe meer streams, hoe meer mensen we kunnen helpen”.

Een kerstnummer speciaal voor de Belgische Federatie van Voedselbanken

Om voor de Belgische Federatie van Voedselbanken zo veel mogelijk geld op te halen, geeft Kruidvat vandaag het startsein voor een hartverwarmende kerstcampagne. In de nieuwe tv-commercial van Kruidvat komt het gezin van hoofdrolspeelster Lies daarom op het idee om een kerstnummer te maken. ‘Sing along for Christmas’ wordt geboren, meegezongen door Metejoor. In de aanloop naar de feestdagen zet Kruidvat alles op alles om een kersthit te scoren. Het kerstnummer wordt ondersteund door bekende influencers zoals @steffi_mercie, @oforios en @nenaschuurmans en is te streamen via de bekende streamingsplatformen, zoals Spotify. Het is te vinden onder de titel ‘Sing along for Christmas’ of te scannen via de QR-codes die verspreid worden voor deze campagne. De opbrengst van alle streams gaat naar de Belgische Federatie van Voedselbanken. 

Kerst gaat over samen zijn en gezelligheid, maar dat is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. We zijn dan ook ontzettend blij met deze bijzondere kerstcampagne van Kruidvat. We hopen dat zoveel mogelijk mensen zich bij de oproep van Kruidvat aansluiten en meezingen met ‘Sing along for Christmas’. Zo kunnen we kerst met zijn allen bijzonder maken voor mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken”, vertelt Marc Mertens, Gedelegeerd Bestuurder ad interim van de Belgische Federatie van Voedselbanken.

Kruidvat Sing Along Showergel en spaarpuntendonatie

Daarnaast introduceert Kruidvat vanaf vandaag de limited edition van de ‘Kruidvat Sing Along Showergel’ (€0,99) met een speciale QR-code die verwijst naar het nummer van Kruidvat op Spotify. Op deze manier laat Kruidvat heel België uit volle borst meezingen onder de douche. De volledige opbrengst van de showergel gaat naar de Belgische Federatie van Voedselbanken. Ook kan iedereen met een Kruidvat Voordeelclubkaart tijdens deze campagne de gespaarde punten doneren aan gezinnen die een extraatje goed kunnen gebruiken. Kruidvat verdubbelt bovendien de donatie.

De kerstcommercial en meer informatie is terug te vinden op https://www.kruidvat.be/nl/armoede. ​
​​
​Het kerstnummer is te streamen via Spotify Sing Along for Christmas. 

terug naar overzicht

Hou je ervan om mensen te helpen? Ben je sociaal en meevoelend? Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je net als wij honger en voedselverlies de wereld uit helpen? Laat dan zeker van je horen!

Ontdek de vacatures van de Regionale Voedselbanken

Van logistiek en bevoorrading tot administratie en communicatie: de Regionale Voedselbanken zijn steeds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Kan je je minstens 1 dag per week vrijmaken? Van harte welkom!

Word vrijwilliger bij een vereniging in je buurt

De Voedselbanken tellen meer dan 600 lokale aangesloten verenigingen. Zij bezorgen het ingezamelde voedsel gratis aan mensen in nood, en bieden hun daarbij ook een luisterend oor. Help je mee? 

 

 

Elke bijdrage, hoe klein ook, maakt een verschil. Wist je dat je met 25 euro maar liefst 174 maaltijden op tafel brengt?

EENMALIGE GIFT

Voor elke gift van 40 euro of meer ontvang je een fiscaal voordeel van 45%. Een  gift van 40 euro kost je dus maar 22 euro.

MAANDELIJKSE GIFT

Met periodieke steun bereiken we samen een groter doel.

LEGATEN

Met een legaat beteken je ook na je levenseinde veel voor mensen in nood.

START ZELF EEN FONDSENWERVINGSACTIE VIA FACEBOOK

Jouw fondsenwervingsactie geeft kwetsbare mensen een duwtje in de rug.