De Federatie rouwt om het verlies van haar Gedelegeerd Bestuurder

Met verslagenheid namen de medewerkers van de Federatie kennis van het plotse overlijden van hun Gedelegeerd Bestuurder Jef Mottar op zondag 12 november. Jef kwam als vrijwilliger in dienst van de Voedselbanken in 2016 en nam reeds na 1 jaar de taak van Gedelegeerd Bestuurder op. 

Dankzij zijn niet aflatende inzet groeide hij uit tot de draaischijf  van de Federatie en een meer dan gewaardeerde collega. Hij was de centrale figuur waarrond de werking van de Federatie de voorbije jaren draaide. Zijn innemende, warme persoonlijkheid en sociaal engagement blijven een voorbeeld en stimulans voor de vele vrijwilligers van de Voedselbanken om zijn realisaties onverminderd verder uit te bouwen. 

terug naar overzicht

Hou je ervan om mensen te helpen? Ben je sociaal en meevoelend? Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je net als wij honger en voedselverlies de wereld uit helpen? Laat dan zeker van je horen!

Ontdek de vacatures van de Regionale Voedselbanken

Van logistiek en bevoorrading tot administratie en communicatie: de Regionale Voedselbanken zijn steeds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Kan je je minstens 1 dag per week vrijmaken? Van harte welkom!

Word vrijwilliger bij een vereniging in je buurt

De Voedselbanken tellen meer dan 600 lokale aangesloten verenigingen. Zij bezorgen het ingezamelde voedsel gratis aan mensen in nood, en bieden hun daarbij ook een luisterend oor. Help je mee? 

 

 

Elke bijdrage, hoe klein ook, maakt een verschil. Wist je dat je met 25 euro maar liefst 174 maaltijden op tafel brengt?

EENMALIGE GIFT

Voor elke gift van 40 euro of meer ontvang je een fiscaal voordeel van 45%. Een  gift van 40 euro kost je dus maar 22 euro.

MAANDELIJKSE GIFT

Met periodieke steun bereiken we samen een groter doel.

LEGATEN

Met een legaat beteken je ook na je levenseinde veel voor mensen in nood.

START ZELF EEN FONDSENWERVINGSACTIE VIA FACEBOOK

Jouw fondsenwervingsactie geeft kwetsbare mensen een duwtje in de rug.