Fluvius-collega's verzamelden 70.000 euro voor de Voedselbanken

De medewerkers van nutsbedrijf Fluvius zamelden zo'n 70.000 euro in voor de Voedselbanken. Het bedrijf organiseerde een interne eindejaarscampagne met de naam 'Fluvius gaat hart'. De campagne werd gisteren afgesloten en een cheque van maar liefst 72 706,96 euro werd overhandigd aan de Voedselbanken. 

Warme Harten 2.jpg

De warme harten van Fluvius

In november 2022 lanceerde Fluvius voor de tweede maal de interne eindejaarscampagne ‘Fluvius gaat hart’. Via verschillende acties werd er geld ingezameld voor het gekozen goede doel: de Belgische Federatie van Voedselbanken. De campagne had ook als doel om de collega's te verbinden. Zo was er bijvoorbeeld de WarmeHartenMarkt, een online veilig voor en door collega's. Er werd ook uniek geschenkpapier verkocht en veel Fluvius-medewerkers deden een gulle vrije gift. ? 

Frank Vanbrabant, CEO Fluvius: "We zijn zo trots en blij dat we opnieuw een mooi bedrag kunnen schenken aan de Voedselbanken. Onze campagne heet 'Fluvius gaat hart', en het resultaat bewijst het: de collega's zijn met een groot hart heel hard gegaan. Mijn oprechte dank aan alle Fluvius-collega's voor hun hartverwarmende bijdrage." ? 

Mooie cheque voor de Voedselbanken

Piet Vanthemsche en Jozef Mottar, respectievelijk voorzitter en gedelegeerd bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken, namen op maandag 9 januari de cheque van?72 706,96 euro?in ontvangst. 

Piet Vanthemsche:?"We zijn erg dankbaar voor deze gulle gift. De wereld is de voorbije jaren heel wat door elkaar geschud: een pandemie, overstromingen, oorlog, ... Dat zorgt ervoor dat steeds meer mensen een beroep doen op de Voedselbanken. We kunnen dus alle hulp gebruiken. Bedankt!" ???

Jozef Mottar: "De financiële steun van Fluvius is bijzonder welkom, zeker in deze moeilijke tijden waarbij we noodgedwongen voedsel moeten aankopen. Solidariteit is zo belangrijk. Hartelijk dank in naam van de Voedselbanken.

terug naar overzicht

Hou je ervan om mensen te helpen? Ben je sociaal en meevoelend? Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je net als wij honger en voedselverlies de wereld uit helpen? Laat dan zeker van je horen!

Ontdek de vacatures van de Regionale Voedselbanken

Van logistiek en bevoorrading tot administratie en communicatie: de Regionale Voedselbanken zijn steeds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Kan je je minstens 1 dag per week vrijmaken? Van harte welkom!

Word vrijwilliger bij een vereniging in je buurt

De Voedselbanken tellen meer dan 600 lokale aangesloten verenigingen. Zij bezorgen het ingezamelde voedsel gratis aan mensen in nood, en bieden hun daarbij ook een luisterend oor. Help je mee? 

 

 

Elke bijdrage, hoe klein ook, maakt een verschil. Wist je dat je met 25 euro maar liefst 174 maaltijden op tafel brengt?

EENMALIGE GIFT

Voor elke gift van 40 euro of meer ontvang je een fiscaal voordeel van 45%. Een  gift van 40 euro kost je dus maar 22 euro.

MAANDELIJKSE GIFT

Met periodieke steun bereiken we samen een groter doel.

LEGATEN

Met een legaat beteken je ook na je levenseinde veel voor mensen in nood.

START ZELF EEN FONDSENWERVINGSACTIE VIA FACEBOOK

Jouw fondsenwervingsactie geeft kwetsbare mensen een duwtje in de rug.