Bidfoodmedewerkers komen samen om de hulpbehoevenden een beetje kerstmagie te brengen

2022-bidfood-xwyt5412-1024x768.jpg

Dit jaar hebben de medewerkers van Bidfood besloten om een steentje bij te dragen aan de feestdagen door een goede daad te verrichten!

Het is moeilijk om ongevoelig te blijven voor de huidige situatie en voor het grote effect van de crisis op de meest behoeftige gezinnen. Hoewel Bidfood de Voedselbanken al langer steunt met dagelijkse leveringen van verbruiksgoederen die niet meer te koop zijn, besloot het bedrijf om alle medewerkers van alle vestigingen de kans te geven om eindejaars voedselpakketten samen te stellen voor mensen in nood.

“De Belgische Voedselbanken verwelkomen met veel genoegen de schenking van Bidfood. In deze moeilijke tijden, waarbij we geconfronteerd worden met een nooit geziene vraag naar voedselhulp, kunnen wij het mooie initiatief alleen maar toejuichen. Wij wensen het Bidfood management en medewerkers dan ook oprecht te danken voor dit daadwerkelijk sociaal engagement”. Jozef Mottar – Afgevaardigd bestuurder van de belgische federatie van voedselbanken

Zonder aarzeling reageerden alle 6 bezorglocaties van Bidfood positief op de oproep. Dit initiatief was bedoeld om het personeel samen te brengen rond een sociaal doel. In totaal hebben honderd werknemers in heel België in de week van 12 tot 16 december gereageerd. Speculaas, snoepjes, chocoladedrankjes, koekjes, wafels, confituur, enz. vormden samen meer dan 1500 voedselpakketten, die bedoeld zijn ter aanvulling van het basisaanbod dat de Voedselbanken uitdelen om een beetje feestmagie te brengen aan degenen die dit het meest nodig hebben.

De glimlach, het enthousiasme en het goede humeur van de vrijwilligers tijdens de voorbereiding van de pakketten benadrukken de welwillendheid en de bereidheid van de medewerkers om dit doel, dat Bidfood aan het hart ligt, te steunen.

De producten zijn door Bidfood verzameld met behulp van leveranciers (Lotus, Mondelez, Lay’s, Haribo, Ranobo, Alpro) en uit de voorraad van het eigen merk. Deze werd geleverd aan de Voedselbank van Charleroi om tijdens de feestdagen uit te delen.

De behoeften zijn groot en wij hopen dat elk initiatief, ook al is het klein, een beetje troost kan brengen aan degenen die het meest nodig hebben.

Uiteindelijk is Kerstmis voor iedereen.

terug naar overzicht

Hou je ervan om mensen te helpen? Ben je sociaal en meevoelend? Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je net als wij honger en voedselverlies de wereld uit helpen? Laat dan zeker van je horen!

Ontdek de vacatures van de Regionale Voedselbanken

Van logistiek en bevoorrading tot administratie en communicatie: de Regionale Voedselbanken zijn steeds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Kan je je minstens 1 dag per week vrijmaken? Van harte welkom!

Word vrijwilliger bij een vereniging in je buurt

De Voedselbanken tellen meer dan 600 lokale aangesloten verenigingen. Zij bezorgen het ingezamelde voedsel gratis aan mensen in nood, en bieden hun daarbij ook een luisterend oor. Help je mee? 

 

 

Elke bijdrage, hoe klein ook, maakt een verschil. Wist je dat je met 25 euro maar liefst 174 maaltijden op tafel brengt?

EENMALIGE GIFT

Voor elke gift van 40 euro of meer ontvang je een fiscaal voordeel van 45%. Een  gift van 40 euro kost je dus maar 22 euro.

MAANDELIJKSE GIFT

Met periodieke steun bereiken we samen een groter doel.

LEGATEN

Met een legaat beteken je ook na je levenseinde veel voor mensen in nood.

START ZELF EEN FONDSENWERVINGSACTIE VIA FACEBOOK

Jouw fondsenwervingsactie geeft kwetsbare mensen een duwtje in de rug.