Voedselbanken krijgen minder voedsel uit de industrie terwijl vraag significant stijgt

De gestegen kosten voor levensonderhoud en energie wegen ook door op de voedselbanken. De Belgische Federatie van Voedselbanken ziet de vraag dit jaar met 15 procent toenemen tot 204.000 mensen per maand, een nooit eerder geziene stijging. Ook nieuwe doelgroepen doen beroep op voedselhulp, zoals mensen met een job. Tegenover de stijgende vraag, staat een verminderd aanbod. Vooral de voedingsindustrie levert minder producten aan bij de voedselbanken. Ook de glastuinbouw, waar de hoge energiekosten doorwegen, levert minder voedseloverschotten aan. De organisatie zet zich  schrap voor de winter, vertelt voorzitter Piet Vanthemsche in een interview met VILT.

Lees meer

terug naar overzicht

Hou je ervan om mensen te helpen? Ben je sociaal en meevoelend? Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je net als wij honger en voedselverlies de wereld uit helpen? Laat dan zeker van je horen!

Ontdek de vacatures van de Regionale Voedselbanken

Van logistiek en bevoorrading tot administratie en communicatie: de Regionale Voedselbanken zijn steeds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Kan je je minstens 1 dag per week vrijmaken? Van harte welkom!

Word vrijwilliger bij een vereniging in je buurt

De Voedselbanken tellen meer dan 600 lokale aangesloten verenigingen. Zij bezorgen het ingezamelde voedsel gratis aan mensen in nood, en bieden hun daarbij ook een luisterend oor. Help je mee? 

 

 

Elke bijdrage, hoe klein ook, maakt een verschil. Wist je dat je met 25 euro maar liefst 174 maaltijden op tafel brengt?

EENMALIGE GIFT

Voor elke gift van 40 euro of meer ontvang je een fiscaal voordeel van 45%. Een  gift van 40 euro kost je dus maar 22 euro.

MAANDELIJKSE GIFT

Met periodieke steun bereiken we samen een groter doel.

LEGATEN

Met een legaat beteken je ook na je levenseinde veel voor mensen in nood.

START ZELF EEN FONDSENWERVINGSACTIE VIA FACEBOOK

Jouw fondsenwervingsactie geeft kwetsbare mensen een duwtje in de rug.