Armoede: in dit tempo kunnen de Voedselbanken het niet meer volgen

Bezoek van onze ambassadeur Julien Lapraille aan de regionale Voedselbank in Charleroi en aan de lokale aangesloten vereniging Comme Chez Nous.

julien-lapraille.jpg

Elke maand doen gemiddeld zo’n 204.000 hulpbehoevenden - dat is 15% meer dan in december 2021 en 2% van de Belgische bevolking! - noodgedwongen beroep op de Voedselbanken. Door de hoge energie- en voedselprijzen blijft hun aantal maar stijgen en het ziet er niet naar uit dat er op korte termijn een kentering komt. Jammer genoeg daalt ook het aantal donaties en giften… Kortom: voor de Voedselbanken is het momenteel alle hens aan dek. 
 
 Om onze duizenden vrijwilligers een hart onder de riem te steken , bracht onze ambassadeur Julien Lapraille deze week een bezoek aan de regionale Voedselbank in Charleroi (BAC, Région Charleroi et Centre). Daarnaast bezocht hij ook de aangesloten lokale vereniging Comme Chez Nous die dankzij de donaties van de Voedselbanken heel wat hulpbehoevenden in de streek van Charleroi kan helpen. 
 
Bekijk hier de reportage van de lokale tv-zender Télésambre!
 https://www.telesambre.be/pauvrete-ce-rythme-les-banques...
#socialbank

terug naar overzicht

Hou je ervan om mensen te helpen? Ben je sociaal en meevoelend? Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je net als wij honger en voedselverlies de wereld uit helpen? Laat dan zeker van je horen!

Ontdek de vacatures van de Regionale Voedselbanken

Van logistiek en bevoorrading tot administratie en communicatie: de Regionale Voedselbanken zijn steeds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Kan je je minstens 1 dag per week vrijmaken? Van harte welkom!

Word vrijwilliger bij een vereniging in je buurt

De Voedselbanken tellen meer dan 600 lokale aangesloten verenigingen. Zij bezorgen het ingezamelde voedsel gratis aan mensen in nood, en bieden hun daarbij ook een luisterend oor. Help je mee? 

 

 

Elke bijdrage, hoe klein ook, maakt een verschil. Wist je dat je met 25 euro maar liefst 174 maaltijden op tafel brengt?

EENMALIGE GIFT

Voor elke gift van 40 euro of meer ontvang je een fiscaal voordeel van 45%. Een  gift van 40 euro kost je dus maar 22 euro.

MAANDELIJKSE GIFT

Met periodieke steun bereiken we samen een groter doel.

LEGATEN

Met een legaat beteken je ook na je levenseinde veel voor mensen in nood.

START ZELF EEN FONDSENWERVINGSACTIE VIA FACEBOOK

Jouw fondsenwervingsactie geeft kwetsbare mensen een duwtje in de rug.